Miniatur Wunderland

Eén van de ongetwijfeld populairste bezienswaardigheden van Hamburg is ‘Miniatur Wunderland’. Veel mensen weten het niet, maar de Hanzestad mag zich de trotse eigenaar noemen van ‘s werelds grootste modelspoorbaan. Miniatur Wunderland is terug te vinden in het historische stadsdeel genaamd ‘Speicherstadt’. Het terrein waar ‘s werelds grootste modelspoorbaan op gelegen is beschikt over een oppervlakte van zo’n slordige 1499 vierkante meter. De spoorbaan zelf beschikt over een lengte van 15,7 kilometer en biedt plaats aan in totaal 1040 treinen welke digitaal worden bestuurd. Verspreid over het gebied staan ook 4340 gebouwen, zijn 130.000 bomen terug te vinden en kan je 265.000 menselijke figuurtjes aanschouwen. Nog steeds wordt er elke dag gewerkt aan het verder optimaliseren en / of uitbreiden van het Miniatur Wunderland. Een bezoek brengen aan deze modelspoorbaan is absoluut een aanrader!

Miniatur Wunderland Hamburg

Een korte geschiedenis van Miniatur Wunderland

Voor de oorsprong van Miniatur Wunderland moeten we even terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 2000. Het was in deze periode dat Frederik “Freddy” Braun op het idee kwam om ‘s werelds grootste modeltreinbaan te realiseren. Hij kreeg dit idee toen hij tijdens een vakantie in Zurich een modelbouwwinkel binnenstapte. Vooraleer hij zijn idee in de praktijk wou omzetten peilde Freddy op het internet of het idee dat hij in gedachten had wel levensvatbaar was. Toen bleek dat, dat inderdaad het geval was ging hij aan de slag met de voorbereidingen. Uiteindelijk werd de Miniatur Wunderland Hamburg GmbH opgericht in december van het jaar 2000.

Miniatur Wunderland is terug te vinden in het historische stadsdeel van Hamburg genaamd Speicherstadt. Hier werd een oud fabriekspand aangekocht waarin men op 16 augustus 2001 de eerste drie onderdelen lanceerde. Het ging hierbij om de fictieve stad Knuffingen, de regio Midden-Duitsland en Oostenrijk. Al snel werden de eerste uitbreidingen gerealiseerd onder de vorm van (hoe kan het ook anders) de stad Hamburg evenals de Duitse kust. Van zodra ook deze delen in bedrijf gingen mocht Miniatur Wunderland zich reeds ‘s werelds grootste modeltreinbaan noemen. Door de jaren heen heeft men de infrastructuur echter stelselmatig verder uitgebreid waardoor het deze titel wellicht ook niet snel zal verliezen.

Ontdek ‘s werelds  grootste modelspoorbaan

Een bezoek brengen aan de Miniatur Wunderland is absoluut één van de leukste en tevens ook meest populaire activiteiten om in Hamburg te doen. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zullen zich verbazen over de prachtig nagemaakte omgevingen evenals het zeer levendige aspect waar ‘s werelds grootste modeltreinbaan over beschikt. Bovendien vormt een bezoek aan de Miniatur Wunderland een welkome afwisseling met de vele culturele bezienswaardigheden die in Hamburg zijn terug te vinden.

Miniatur Wunderland tickets boeken

Miniatur Wunderland tickets kan je op verschillende manieren aankopen. Je kan er voor kiezen om dit ter plaatse te doen, maar ook online tickets kopen is mogelijk. Voor welke van deze opties je zal kiezen is natuurlijk persoonlijk. Wil jij graag jouw Miniatur Wunderland tickets op voorhand aankopen? Dan kan je dat doen op Getyourguide. Hier kan je een keuze maken uit:

  1. Snelle toegang: Miniatur Wunderland;
  2. Hamburg: Speicherstadt Tour & Miniatur Wunderland Entree;

Je tickets op voorhand aankopen voorkomt dat je, je hier tijdens je vakantie zorgen om hoeft te maken. Bovendien zorgt de snelle toegang er ook nog eens voor dat je niet hoeft te wachten op drukke momenten om binnen te kunnen gaan. Zo gaat er niet nodeloos veel tijd verloren!