Haven van Hamburg

De haven van Hamburg is één van de grootste havens van Europa. Ze moet op moment van schrijven alleen de havens van Antwerpen en Rotterdam voor zich dulden. Bovendien is de haven van Hamburg ook de grootste haven van Duitsland. Opvallend, een stukje van de haven wordt sinds het jaar 1888 bestempeld als “vrijhaven”. Dit betekent dat er in dit gedeelte van de haven geen belastingheffingen worden gedaan. Dit gebied wordt dan ook niet tot de Europese Unie gerekend. Niet alleen is de haven van Hamburg zeer belangrijk voor de Duitse economie, daarnaast heeft ze ook een toeristisch karakter. Wil je hier graag meer over te weten komen en zelf een bezoek brengen aan de haven van Hamburg? Lees dan snel verder!

Hoe de haven van Hamburg bezoeken?

Er bestaan verschillende manieren om de haven van Hamburg te bezoeken. Uiteraard is het mogelijk om gewoon een wandeling te maken door een deel van de haven, maar je kan ook opteren voor het boeken van een begeleide excursie. Wat veel mensen niet weten is dat er zelfs zoiets bestaat als een speciale tour die met de fiets wordt afgelegd. Tijdens deze tour is het zo dat niet alleen de haven wordt aangedaan, daarnaast worden ook nog verschillende andere interessante delen van Hamburg bezocht. In ieder geval, wil je de haven van Hamburg graag alleen bezoeken? Of geef jij toch eerder de voorkeur aan een bezoek met een ervaren en deskundige gids? In beide gevallen worden er meer dan voldoende mogelijkheden aangeboden.

Een havenrondvaart in Hamburg boeken

Het is eveneens mogelijk om de haven van Hamburg op twee verschillende manieren te ontdekken. Concreet kan je er in eerste instantie voor kiezen om de haven te bezoeken te voet of met de fiets, maar je kan ook opteren voor een zogenaamde havenrondvaart. Een dergelijke havenrondvaart duurt gemiddeld gezien één uur en laat je een volledig andere kant zien  van de populaire Hanzestad. Bovendien is het ook nog eens zo dat je tijdens de rondvaart heel wat interessante weetjes zal ontdekken over Hamburg. Het mag dan ook duidelijk zijn, het kan zeker de moeite waard zijn om er voor te kiezen om zo’n boottocht te boeken. Enkele mogelijkheden op dit vlak (welke te boeken zijn via Getyourguide) zijn onder meer de volgende:

Wil je dus graag Hamburg ontdekken vanaf het water? Dan kan het zeker interessant zijn om één van de bovenstaande tours of excursies te boeken.

Tip! Boek je haventour in Hamburg voor aanvang van je vakantie!

Wil jij ook graag een rondvaart maken door de haven van Hamburg? Dan is het altijd de moeite waard om deze haventour op voorhand te boeken. Het boeken van een dergelijke tour is mogelijk via Getyourguide. Door er voor te kiezen om je tour op voorhand te boeken hoef je, je hier tijdens je vakantie geen zorgen meer over te maken. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Bovendien is het ook nog eens zo dat je op die manier vaak kan rekenen op een voordeliger prijskaartje voor het boeken van jouw haventour in Hamburg! Overweeg dus zeker en vast om ook jouw tour op voorhand te reserveren via Getyourguide.