Dungeon

Ongetwijfeld één van de meest bijzondere bezienswaardigheden of activiteiten om in Hamburg aan deel te nemen luistert naar de naam ‘Hamburg Dungeon’. Een bezoek aan de Hamburg Dungeon is historisch correct en is in tegenstelling tot wat velen vermoeden ook beslist geen horrorshow, in tegendeel. Professionele acteurs zorgen er hier bijgestaan door special effects voor dat de geschiedenis van Hamburg op een geweldige manier terug tot leven komt. In totaal moet je hier zo’n 90 minuten tijd voor voorzien, maar we zijn er van overtuigd dat je deze met plezier in de Hamburg Dungeon gaat besteden.

Gelegen in het pakhuizendistrict ‘Speicherstadt’

Tijdens een bezoek aan de Hamburg Dungeon wachten er je ongelofelijk veel griezelige dingen. Deze dingen spelen zich af in de catacomben van het populaire pakhuizendistrict ‘Speicherstadt‘. Achter de muren van deze Hamburgse kerken vonden duizend jaar lang gruwelijke martelingen plaats. Dit kader is dan ook het meest geschikt om de Hamburg Dungeon in te vestigen. Een bezoek aan deze locatie vergt wel ijzersterke zenuwen, want de meest gruwelijke momenten uit het leven van de stad worden hier tastbaar tot leven gebracht. Dit niet alleen door de sterke acteurs, maar zeker ook door de moderne technologie welke wordt gebruikt. De nodige special effects zorgen er voor dat het geheel nog eens extra tot leven komt.

3000 vierkante meter aan gruwelijke details

De Hamburg Dungeon kan rekenen op een sterke, internationale populariteit. De reis naar het donkere verleden van de Hanzestad begint eigenlijk met een roekeloze rit in een zeer oude, ietwat angstaanjagende lift. Slaag je er in om dit gedeelte van de test te doorstaan of te overleven? Dan wachten beneden meteen de pest evenals de inquisitie om toe te slaan. Ook de grote stadsbrand welke plaatsvond in Hamburg in het jaar 1842 is fantastisch vormgegeven. Eén van de bekendste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Hamburg is bovendien de onthoofding van de piraat Klaus Störtebeker. Dit gebeurde rond het jaar 1401. Het spreekt voor zich dat ook deze belangrijke gebeurtenis is opgenomen in het scenario van de Hamburg Dungeon. Uiteraard is dit alles nog maar het puntje van de ijsberg en wacht er je nog heel wat meer bij een bezoek aan de Hamburg Dungeon!

Neem zelf deel aan het spektakel!

De Hamburg Dungeon vormt op tal van verschillende vlakken een bijzondere bezienswaardigheid of activiteit om aan deel te nemen in de stad Hamburg. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het dan ook zo dat je niet zomaar een spektakel zich ziet voltrekken, je neemt zelf deel aan het spektakel! Zo zal je op een bepaald ogenblik plaatsnemen in een bootje die je mee terugneemt in de tijd, meer bepaald naar het moment waarop de overstroming van 1717 plaatsvond. Zo kan je pas echt aan de lijve ondervinden hoe het moet zijn geweest om met een bootje doorheen de overstroomde stad te dwalen. Best een bijzonder gevoel!

Boek een voordelig ticket voor de Hamburg Dungeon

Wil jij ook graag een bezoek brengen aan de Hamburg Dungeon en zou je graag op voorhand voordelig je ticket willen boeken? Dat kan! Door je ticket te boeken via de website Getyourguide is het namelijk mogelijk om te kunnen rekenen op een aanzienlijk voordeliger prijskaartje. Het mag dan ook duidelijk zijn, bezoek de Hamburg Dungeon niet alleen op de meest comfortabele manier, maar ook extra voordelig door op voorhand jouw ticket aan te kopen!