Met de trein naar Hamburg

Het spreekt voor zich dat het op verschillende manieren mogelijk is om naar Hamburg af te reizen. In eerste instantie kan er hiervoor gewoon gebruik worden gemaakt van de auto. Daar is echter niet iedereen voor te vinden. Het kan gelukkig ook anders. Zo is het ook perfect mogelijk om met de trein naar Hamburg af te reizen. Door te kiezen voor een treinreis zal je kunnen vaststellen dat je in alle comfort naar de prachtige Hanzestad kan afreizen. Bovendien hoef je, je ook geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplaats voor je auto. Overweeg jij ook een treinreis naar Hamburg? Hou dan rekening met de onderstaande informatie!

Waarom de trein naar Hamburg nemen?

De trein nemen om naar Hamburg af te reizen zorgt er voor dat je kan rekenen op heel wat interessante voordelen. In eerste instantie is het zo dat je onderweg naar Hamburg geen ongeval kan hebben. Eenmaal aangekomen in de stad is het ook niet vereist om een parkeerplaats te vinden om je auto veilig (en gratis) op achter te kunnen laten. Bovendien zal er ook nog eens vastgesteld kunnen worden dat het boeken van een treinreis naar Hamburg voordeliger is dan met de auto naar de Hanzestad af te reizen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, met de trein naar Hamburg op vakantie gaan brengt heel wat interessante voordelen met zich mee.

Hoe met de trein naar Hamburg reizen?

Bovenstaande informatie heeft reeds duidelijk gemaakt waarom steeds meer mensen er voor kiezen om de trein te nemen naar Hamburg. Ben jij dit ook van plan? In dat geval spreekt het voor zich dat je graag een duidelijk beeld zal willen hebben van de verschillende mogelijke routes die met de trein afgelegd kunnen worden. Op dit vlak kan je kiezen voor de mogelijkheden zoals deze hieronder staan aangegeven:

  1. De route van Brussel naar Hamburg met overstap;
  2. De route van Luik naar Hamburg met overstap;

Voor de route van Brussel naar Hamburg geldt inclusief de overstap een totale reistijd van 6 uur en 45 minuten. Voor de route van Luik naar Hamburg geldt dan weer een reistijd van 5 uur en 51 minuten. Ook hiervoor is een overstap maken vereist. Een alternatieve oplossing die wordt aangeboden is degene waarbij er eerst met de trein naar Keulen wordt gegaan om vervolgens van daaruit rechtstreeks naar Hamburg verder te treinen.

Eventueel is het ook mogelijk om een bezoek aan Berlijn met Hamburg te combineren. Hiervoor wordt er eerst een treinreis georganiseerd naar de Duitse hoofdstad om van daaruit rechtstreeks naar Hamburg door te treinen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, er bestaan heel wat mogelijkheden om met de trein naar Hamburg af te reizen.

Hamburg Hauptbahnhof

Het Hamburg Hauptbahnhof is het belangrijkste treinstation van Hamburg. Ze is dan ook gelegen in het stadsdeel Hamburg-Mitte. Elke dag opnieuw krijgt dit treinstation gemiddeld zo’n slordige 480.000 à 500.000 passagiers over de vloer. Daarmee is het niet alleen het grootste, maar tegelijkertijd ook het drukste treinstation van het hele land. Bovendien moet ze ook alleen Gare du Nord in de Franse hoofdstad Parijs voor zich dulden in de lijst met drukste treinstations van Europa.

Hamburg Hauptbahnhof