Reeperbahn

Wat de Champs-Élysées is voor Parijs is de Reeperbahn voor Hamburg. Deze bekende en razend populaire straat is terug te vinden in de wijk St. Pauli. Ze loopt bovendien van de Nobispoort tot aan de Millernpoort. De Reeperbahn bevindt zich in een druk bezocht uitgaansgebied waar er menig aantal muziekclubs evenals cafés en discotheken zijn terug te vinden. Bovendien is het zo dat hier ook nog menig aantal andere uitgaansgelegenheden zijn terug te vinden. Een andere bekende straat welke in de nabijheid van de Reeperbahn is gelegen luistert naar de naam ‘Große Freiheit’. Dit is een zijstraat van de Reeperbahn. In ieder geval, ben jij iemand die er wel van houdt om op vakantie even stevig de bloemetjes buiten te zetten? Dan is het zeker een aanrader om even alle troeven van de Reeperbahn te gaan ontdekken.

Reeperbahn Hamburg

Beatles-Platz

Wanneer je de Reeperbahn in Hamburg bezoekt zal je meteen ook kennis kunnen maken met het zogenaamde ‘Beatles-Platz’. Dit plein is aangelegd op de kruising van de Reeperbahn met de Große Freiheit. Zoals de naam reeds laat vermoeden werd er voor gekozen om dit plein te vernoemen naar The Beatles. Deze stonden er om bekend vaak in de clubs in de buurt te komen optreden ten tijde van de jaren 60. Mede door dit gegeven is de stad Hamburg eigenlijk altijd en tot op vandaag voor een groot stuk verbonden met deze populaire rockband.

Het prostitutiegebied van Hamburg

Een bezoek brengen aan de Reeperbahn in Hamburg kan je verschillende vormen van entertainment opleveren. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven geldt voor de Reeperbahn in eerste instantie dat er menig aantal uitstekende uitgaansgelegenheden langs zijn terug te vinden. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat de Reeperbahn bekend staat als prostitutiegebied. Je vindt hier werkelijk de meest uiteenlopende vormen van prostitutie terug. Denk hierbij niet alleen aan tippelprostitutie, maar ook aan raamprostitutie evenals aan verschillende eroscentra. Door middel van de naam Reeperbahn wordt dan ook niet zelden het volledige prostitutiegebied van Hamburg aangeduid.

Waar komt de naam Reeperbahn precies vandaan?

Velen stellen zich de vraag wat nu precies de oorsprong is van de naam ‘Reeperbahn’. Deze naam zou eigenlijk afkomstig zijn van het touwmakersbedrijf waar de touwslagers gebruikmaakten van een lang, recht pad voor het in elkaar draaien van scheepstouwen. Naar dit lange, rechte pad werd verwezen als zijnde… jawel, een “Reeperbahn”. Ook in bijvoorbeeld Nederland is er sprake van een gelijknamige benaming voor eenzelfde werkgebied. Het gaat dan om een zogenaamde “lijnbaan”. Zo is er bijvoorbeeld de Lijnbaan in Rotterdam, maar is er ook de Lijnbaansgracht in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

De Reeperbahn, de absolute uitgaansbuurt van Hamburg!

Heel veel mensen vinden het fijn om tijdens een weekendje weg of tijdens een langere vakantie even lekker uit te gaan. Dit hoeft daarom niet altijd naar een discotheek te zijn, ook gewoon even een lekker drankje gaan nuttigen in een leuke bar in Hamburg kan erg fijn zijn. Ben jij ook iemand die hier wel voor te vinden is? Dan is een bezoekje brengen aan de Reeperbahn absoluut een zeer interessante keuze!