Elbphilharmonie

De Elbphilharmonie is ongetwijfeld één van de bekendste gebouwen van Hamburg. Het betreft hier de concertzaal van de stad. De Elbphilharmonie bevindt zich aan de rechteroever van de Elbe, meer bepaald in het stadsdeel HafenCity. Het zag er lange tijd naar uit dat dit prachtige en belangrijke gebouw voor de stad nooit gerealiseerd zou worden. De financiering er van bezorgde de plaatselijke politiek namelijk verschillende jaren heel wat kopzorgen. In eerste instantie had men dan ook verwacht een financiering nodig te hebben van 77 miljoen euro. Uiteindelijk zou de totale kostprijs oplopen tot maar liefst 789 miljoen euro. Zomaar even 575 miljoen werd door de belastingbetaler betaald. Hoe het ook zij, op vandaag is de Elbphilharmonie één van de absolute boegbeelden van de stad Hamburg.

Over de Elbphilharmonie

De Elbphilharmonie is gerealiseerd naar een ontwerp van Herzog & de Meuron. Het zijn vooral de ruim 1.096 individuele glaselementen welke opvallen gecombineerd met het unieke patroon welke voor het gebouw werd gerealiseerd. In eerste instantie maken we binnen in de Elbphilharmonie kennis met de grote zaal. Deze is terug te vinden centraal bovenaan in de constructie en beschikt over een aardige capaciteit van 2.150 mensen. Bovendien zijn er in het gebouw ook nog twee kleinere zalen terug te vinden welke over respectievelijk 550 en 170 zitplaatsen beschikken. In totaal is de Elbphilharmonie een indrukwekkende 110 meter hoog. Dit zorgt er voor dat ze zich het hoogste (deels) residentieel bouwwerk van de stad Hamburg mag noemen.

Elbphilharmonie concertzaal hamburg

Wat veel mensen niet weten is dat in het oostelijke deel van het gebouw het zogenaamde ‘Westin Hotel Hamburg’ is terug te vinden. In dit hotel zijn zomaar even 244 hotelkamers terug te vinden. In het westelijke gedeelte van het gebouw zijn 45 appartementen terug te vinden. Wil jij als toerist dus graag tijdens je vakantie in Hamburg verblijven in een echt bijzondere accommodatie? Dan zal je kunnen vaststellen dat, dat in de Elbphilharmonie absoluut meer dan mogelijk is!

De Elbphilharmonie bezoeken, kan dat?

De Elbphilharmonie bezoeken is op verschillende manieren mogelijk. Het spreekt immers voor zich dat er heel wat mensen zijn die wel interesse hebben om kennis te maken met dit gebouw, maar dan wel zonder dat ze daarvoor verplicht zijn om een concert bij te wonen. Een Elbphilharmonie rondleiding is gelukkig op verschillende manieren te boeken. Let wel, deze tours zijn erg populair waardoor het altijd een goed idee is om deze op voorhand te boeken. Dit is mogelijk via Getyourguide. De volgende rondleidingen worden voor de Elbphilharmonie aangeboden:

  1. Tour Elbphilharmonie, Speicherstadt & HafenCity;
  2. Elbphilharmonie Plaza & UNESCO World Heritage Tour;
  3. Rondleiding Elbphilharmonie zonder concertzalen;

Ga je één van de bovenstaande rondleidingen boeken voor de Elbphilharmonie? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je op de meest optimale wijze kennis zal kunnen maken met alle sterke troeven waar deze bijzondere locatie over beschikt. Wil jij liever Elbphilharmonie tickets reserveren? Dan kan je daarvoor terecht op de website van de concertzaal. Let wel, de tickets die worden aangeboden voor concerten die hier worden gehouden vliegen doorgaans de deur uit. Er snel bij zijn is dan ook vaak een absolute must.