Bezienswaardigheden in Hamburg

De belangrijkste reden voor de meeste mensen om te gaan reizen is om kennis te maken met de bezienswaardigheden die zijn terug te vinden in menig aantal andere steden en gebieden. Geldt dat ook voor jou? In dat geval zal je ook graag willen ontdekken welke bezienswaardigheden Hamburg allemaal voor jou in petto heeft. Dat is best wel wat. Mensen die houden van cultuur en architectuur zullen tijdens hun citytrip of vakantie in Hamburg dan ook ongetwijfeld niets tekort komen!

3 bijzondere bezienswaardigheden in Hamburg

Verspreid over de stad Hamburg zijn heel wat verschillende, uiteenlopende bezienswaardigheden terug te vinden. Verder op deze pagina geven we je ook een top 10 met bezienswaardigheden die je in Hamburg kan ontdekken. Vooraleer we dat doen moeten we zeggen dat er ook best een aantal bezienswaardigheden in Hamburg zijn terug te vinden welke er enigszins tussenuit springen. Deze drie verschillende bezienswaardigheden beschikken stuk voor stuk over een uniek karakter welke je absoluut niet mag missen!

1.) De Hamburg Dungeon

In eerste instantie is er de Hamburg Dungeon. Het betreft hier een kerker die over een zeer lugubere geschiedenis beschikt. Door de jaren heen zijn hier namelijk heel wat mensen in opgesloten en gemarteld. Een bezoek brengen aan de Hamburg Dungeon is dan ook niet voor iedereen, maar voor zij met een portie lef en ijzersterke zenuwen is dat wel degelijk het geval. De Hamburg Dungeon kenmerkt zich enerzijds door optredens van sterke acteurs en anderzijds door het gebruik van allerhande moderne technologieën. Tijdens een bezoek aan de Hamburg Dungeon is het ook zeker de moeite waard om even plaats te nemen in het bootje en te ervaren hoe het was ten tijde van de overstroming in het jaar 1717.

Bezienswaardigheden hamburg dungeon

2.) Waan je een echte spion in de U-434

Heel wat mensen dromen van een avontuurlijk bestaan. Zo zijn er bijvoorbeeld menig aantal mensen die er van dromen om een spion te zijn. Wel, die droom kan gedeeltelijk waarheid worden tijdens jouw bezoek aan Hamburg. In Hamburg is namelijk de U-434 terug te vinden. Deze voormalige duikboot werd door de Russische marine ingezet voor jacht en spionage, maar ook voor het uitvoeren van patrouilles. De U-434 is terug te vinden in de Bakenhafen en kan gedurende het hele jaar worden bezocht. Een bezoek brengen aan de duikboot is mogelijk tussen tien uur ‘s ochtends en negentien uur ‘s avonds.

U-434 duikboot hamburg

3.) Verdwaal in de Alter Elbtunnel

De derde van de top drie met meest bijzondere bezienswaardigheden van Hamburg wordt gevormd door de 426 meter lange Alter Elbtunnel. Deze tunnel opende haar deuren in het jaar 1911 en was voor die tijd (en eigenlijk nog steeds) een waar technisch hoogstandje. Op een diepte van niet minder dan 24 meter beneden het grondoppervlak zorgden twee tunnels voor een verbinding van het centrum van Hamburg met de havendokken. Inmiddels heeft de Alter Elbtunnel geen echt praktische functie meer, maar het blijft een zeer populaire plaats onder bezoekers van Hamburg. Wat ons betreft mag je even een wandeling maken door deze ooit zo belangrijke tunnels niet missen!

Alter Elbtunnel Hamburg

Wat zijn de top 10 bezienswaardigheden van Hamburg?

De bovenstaande bezienswaardigheden zullen ongetwijfeld heel veel mensen reeds weten te overtuigen. Het mag in ieder geval reeds duidelijk zijn dat Hamburg het net wat anders aanpakt in vergelijking met andere toeristische steden. Wil jij graag ontdekken wat nu precies de 10 belangrijkste bezienswaardigheden zijn van deze stad? In dat geval is het zeker de moeite waard om rekening te houden met het onderstaande overzicht!

  1. De Sint Petrikathedraal;
  2. Miniature Wonderland;
  3. De Hamburger Kunsthalle;
  4. Het Heinrich-Hertz-Turm;
  5. De Hamburg Dungeon;
  6. De U-434 duikboot;
  7. Het Bucerius Kunstforum;
  8. De Köhlbrandbrücke;
  9. Het Rathaus;
  10. De vele leuke bruggen van Hamburg;

Naast bovenstaande is het zo dat je bij een bezoek of een verblijf in Hamburg ook best even de vismarkt kan gaan ontdekken. Elke zondag vindt er in de haven van Hamburg een grootschalige vismarkt plaats. Tijdens de zomermaanden wordt deze vismarkt reeds op gang gefloten bij het krieken van de dag. Dit betekent dat je maar beter vroeg uit de veren kan. Heel wat marktkooplui bieden hier hun vissen op een nogal luidruchtige manier aan. De bijzondere sfeer die er dan hangt zorgt er echter voor dat het bijwonen van een dergelijke vismarkt ook voor toeristen best de moeite waard kan zijn.

Ontdek nu zelf de absolute hoogtepunten van Hamburg!

De informatie op deze pagina heeft het ongetwijfeld voor jou duidelijk gemaakt dat er in Hamburg tal van verschillende, interessante bezienswaardigheden zijn terug te vinden die wachten om ontdekt te worden. Wacht dus niet langer, boek snel jouw vakantie naar Hamburg en ontdek alle bijzondere bouwwerken en andere bezienswaardigheden die hier op jou wachten!