Hamburg Airport

Hamburg Airport is zoals de naam reeds laat vermoeden de luchthaven van de stad Hamburg. Het vliegveld werd in het leven geroepen in het jaar 1911 en is terug te vinden in het district Hamburg-Nord. Dit district is terug te vinden ten noorden van het stadscentrum. Over de weg is het vliegveld van Hamburg goed bereikbaar door het nemen van de A7 en vervolgens de afrit 23. Het vliegveld beschikt over twee terminals waar tussenin de zogenaamde ‘Airport Plaza’ is terug te vinden. Hier zijn niet alleen verschillende winkels, maar ook restaurants evenals lounges terug te vinden.

Hamburg Airport

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen er naar Hamburg Airport?

De luchthaven van Hamburg verwelkomt verschillende luchtvaartmaatschappijen die vanuit zowel België als Nederland naar deze populaire, Duitse stad vliegen. Het gaat hierbij overigens ook niet alleen maar om gewone luchtvaartmaatschappijen. Ook lagekostenmaatschappijen vliegen graag op deze luchthaven. In ieder geval, een overzicht van airlines waar je een beroep op kan doen voor jouw vliegreis naar Hamburg zijn de volgende:

 • Brussels Airlines;
 • KLM;
 • Eurowings;
 • easyJet;
 • Ryanair;

Het feit dat er vanuit België en Nederland toch wel een aardig aantal luchtvaartmaatschappijen naar Hamburg in Duitsland vliegen zorgt er voor dat het altijd een aanrader is om even een vergelijking uit te voeren van de verschillende vliegtickets die beschikbaar zijn. Een dergelijke vergelijking uitvoeren is onder meer mogelijk op de website Vliegtickets.be.

Van de luchthaven van Hamburg naar het centrum van de stad

Wanneer je bent geland op Hamburg Airport spreekt het voor zich dat je nog de afstand met het stadscentrum zal moeten overbruggen. Hoe kan je dat nu het beste doen? Dat is mogelijk op verschillende manieren. In eerste instantie kan je daarvoor gebruikmaken van de zogenaamde S-Bahn S1. Deze vertrekt elke tien minuten vanaf de luchthaven en brengt je op een vlotte en interessante manier naar het stadscentrum van Hamburg. De rit naar het centrale station van de stad duurt om en bij de 25 minuten. Wil je graag doorreizen naar het Jungfernstieg station? Dan is dat uiteraard geen enkel probleem. De totale reistijd bedraagt dan zo’n 28 minuten. Wanneer jij ook van plan bent om je op deze manier naar het stadscentrum te verplaatsen kan je daarvoor rekening houden met een prijskaartje van zo’n 3,40 euro per persoon.

Wil je liever niet met het openbaar vervoer van de luchthaven van Hamburg naar het stadscentrum reizen? Dan kan je ook altijd nog opteren voor het huren van een taxi. Ook in dit geval zal de gemiddelde reistijd 25 minuten bedragen. De prijs voor een taxirit van de luchthaven naar het centrum van de stad kost ongeveer 30 euro.

Welke autoverhuurbedrijven kan je terugvinden op het vliegveld van Hamburg?

Ben je van plan om tijdens je vakantie in Hamburg ook nog andere steden in de omgeving te gaan bezoeken? Of wil je gewoon bepaalde gebieden bezoeken die relatief ver verwijderd liggen van het stadscentrum? In dat geval is het mogelijks interessant om te overwegen om een auto te huren. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Op Hamburg Airport zijn namelijk tal van verschillende autoverhuurbedrijven terug te vinden. Denk hierbij concreet aan de volgende:

 • Avis;
 • Europcar;
 • Hertz;
 • Sixt;
 • Buchbinder;
 • Budget;

De balies van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Hamburg zijn terug te vinden in Terminal 2. Reis je naar Hamburg in een toeristisch populaire periode? Dan kan het sterk aangeraden zijn om er voor te kiezen om het huren van je auto op voorhand te regelen.